To dager igjen

På den ene hånden føler jeg som Nansen som forbereder en ekspedisjon til Arktis. Og på den andre føler jeg som et barn som skal endelig ut og leke.

Om to dager kommer min drøm i oppfyllelse. Når du har tenkt og forberedt noe over en lengre periode er det som å føde barn for første gang. Den eneste du kan være HELT sikker på er at du ikke vet hvordan dette blir.

Jeg ligger våken og lurer på om jeg kan klarer meg 7 uker med bare en BH? Jeg skal bare spise lokal mat og jeg snu meg og grubler på om det går annen å spise reinsdyrmose? Eller om jeg kommer overhode til å tørre å banke på hos fremmede folk?

Nå har jeg fått streng råd fra to Nordlendinger at det å sove i hengekøye i 7 uker kommer til å ødelegge turen. Men jeg er litt sta og i går dro jeg opp til hytta for å prøve. To venner ble med for å hjelpe meg og jeg spurte dem hvilke knuter jeg burde bruke for å feste hengekøye på trærne. Mennene ble som ’Cool Hand Luke’, i løpet av en nanoøyeblikk hadde de dratt ut smart phonene for å løse problemet. Da var jeg ikke lite fornøyd når jeg klarte å knute en ’Bowline hitch’ før de rakk å surfe nettet. Og det var hyggelig å ha noe nikkende og støttende mens jeg festet det hele opp i trærne.

Kl. 23.30 var det en nydelig rosa-lilla solnedgang og jeg besteg hengekøye. Og lå der gyngende mykt og tittende opp mot det vakre Einunna fjellet. Stillingen ga kroppen min en ny og levende følelse, det var deilig. Samtidig var det nok litt kald på rumpa og jeg lurte på om det superlett liggeunderlag vil holde. Når jeg våknet kl. tre var det virkelig ille, særlig på beina. Kanskje fordi de stod ganske høyt? Beina frøs hele natten, det ble lite søvn.

I dag gikk vi opp Einunna fjellet og da vi satt på toppen og så fjellene utfolder seg mot nord sør, øst og vest fikk jeg plutselig en aha opplevelse. Det er kanskje en grunn til at hengekøye er veldig populær i Sør Amerika og varme land men ikke i Norge. OK da. Men jeg prøver igjen i kveld.

For å se hele ruten sjekk http://www.georgiana.net

Advertisement

6 thoughts on “To dager igjen

 1. Any chance of English translation of all of your information? Love the stories I could read! Felt frustrated I couldn’t understand much of the othe material you’ve posted!

  Good luck on your journey and I hope there will be few times you need to resort to using your hammock even though they will be fabulous times to reflect…

  Love Dave x

  • Thanks so much for all your responses Dave. Its so good to get feedback.
   I’m sorry about the Norwegian post. Its just that the main paper asked me to write in Norwegian, but I will certainly be doing at least 50% in English too. its easier and quite a few people from different countries are reading it so it makes sense.

 2. Hege Høibye says:

  Dette høres veldig spennende ut! Men jeg må si meg enig i at hengekøye nok ikke er den beste ideen.
  Men lykke til! Gleder meg til å høre mer.
  Hege

  • Ja du kan ha rett i det, men det er også deilig så jeg få prøve noen netter:)

   • vinterfugl says:

    something must be possible! I mean does it have to do with vindtetthet or something? Maybe a layer of reinsdyrmose as insulation? I know that would be a bit labour intensive. Extra sleeping bag for ones legs?

   • Yes I have thought about that. And that I must go to bed or to hengekøye earlier so I have time to organise it better. Extra sleeping bag for legs sounds like a bad idea – everything must be carried you know…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s